Na lody do Szczawna-Zdroju

20160918_134052

Oprócz pijalni wód zdrojowych, zabiegów, inhalacji i dancingów w uzdrowiskach kuracjusze mogą nacieszyć zmysły tajskimi przysmakami. Przechadzając się w wolnej chwili pomiędzy zabiegami możemy wstąpić do cukierni „Kasia”, mieszczącej się na końcu deptaku.

Lody przygotowywane są na miejscu na schładzanej do -12 stopni C płycie. Całość procesu przygotowania lodów sprowadza się do sprawnego wymieszania dodatków ze śmietanką zanim wszystko zamieni się w lodową masę.

20160918_133000

Po osiągnięciu jednolitej konsystencji masę lodową rozciera się na cienką warstwę, z której formuje się lodowe rolki.

20160918_133052

A tak wygląda efekt końcowy. Smak dodatków jest tutaj dużo bardziej intensywny niż w przypadku lodów robionych na masową skalę. Paleta smaków do wyboru jest ogromna i każdy znajdzie coś dla siebie. Oreo, chałwa i niezliczone wersje owocowe. My spróbowaliśmy wersji z masłem orzechowym ( pychaaa !), maliną i bananem.

20160918_134105

A tak wygląda zadowolona buzia szczęśliwca, która za chwilę wciągnie porcję lodów.

20160918_133619

 

Posted on 19 września, 2016, in Kuchnia and tagged , . Bookmark the permalink. Dodaj komentarz.

Możliwość komentowania jest wyłączona.

%d blogerów lubi to: